tirsdag 16. juni 2009

Det endelige beviset på at gud ikke finnes?

Vitenskapelig(e)navn:
Simulium truncatum
Norsk(e) navn:
tuneflue
Hører til:
knott,mygg,tovinger
Habitat:
larvene klekkes i innsjøer
Utbredelse:
nordlige halvkule
Tuneflua (vitenskapelig navn Simulium truncatum) er en blodsugende knottart som klekkes i traktene ved Sølvstufoss i Ågårdselva, en sideelv til Glomma. Tuneflua finnes over hele landet, men har fått navnet «tuneflue» fordi den er mest utbredt i områder av Glommavassdraget som ligger i tidligere Tune kommune, i dag en del av Sarpsborg kommune.
Tuneflua har eksistert i området siden før den menneskelig bosetningen, men størrelsen på bestanden varierer sterkt fra år til år, dels på grunn av naturlige svingninger og dels på grunn av at vannstanden i Ågårdselva varierer. Tuneflua kan lokalt opptre i store mengder i en 2–3 ukers periode rundt Sankthans. Den finnes først og fremst i Sarpsborg, men voksne tunefluer kan fly 10–15 km så den opptrer også i nabokommunene.










Er dette det endelige beviset på at gud ikke finnes? Om det skulle finnes en gud (noe jeg er sikker på at det ikke gjør) så må han ha vært full av faan den dagen han fant opp tuneflua, ihvertfall var han garantert full. Mulig han den dagen hadde trylla litt på bakrommet, og gjort vann til vin uten at han visste om det? Og hva om denne dagen var veldig varm - og han veldig tørst? Da kan jeg, med litt fantasi, forestille meg at han kunne finne opp en så djevelsk skapning som tuneflue...




Teksten over er sakset fra Wikipedia. Hva med en liten endring i teksten?

La oss bytte navn på denne forferdelige skapningen! Den burde ihvertfall fått ett etternavn? Hva med Tuneflua von Helvete?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar