onsdag 26. august 2009

Valgkamp versus borettslagsmøte

Nå er det valgkamp!


De rødgrønne kniver med de blå, på alle fronter!

Frp er for alt som SV ikke vil ha,

Sponheimen er forbanna og Erna bruker hersketeknikker over en lav sko...


Det får meg til tenke på hvordan det ofte er når det er møter i borettslag.
Ingen er enige med noen, men alle er enige om at andre tar feil.
En vil bygge ny lekeplass, en annen mener at vi har mye mer behov for flere parkeringsplasser. Andre igjen synes det er mye viktigere å pusse opp fasaden, mens andre synes det absolutt er på tide å ruste opp det elektriske anlegget.

Noen har hverken bil eller barn,og synes borettslaget skal bruke pengene på å plante blomster og busker. Alle har ønsker ut fra sine egne behov.


Sånn er det jo i valgkampen også, alle er opptatte av å ytre sin egen mening, rakke ned på andres meninger - og overbevise seg selv og andre om at det er JEG som har RETT - og DU tar feil!



Det høres enkelte ganger ut til, både i valgkampen og på borettslagsmøter, at vi holder på å stryke med hele gjengen - hvis vi ikke gjør som Kristin, Erna eller Siv sier så går det rett på dunken! Og hvis vi gjør som dama i 4. sier, og ruster opp lekeplassen så kan vi like gjerne legge ned hele borettslaget. Blir det flere parkeringsplasser så kommer vi til å oppleve rushtrafikk her i avkroken.


Alle roper høyt, og det er ikke så nøye hva man roper, bare man roper høyere enn sidemannen! Et annet fellestrekk er jo at det skal stemmes.


Når det er borettslagsmøter, er det veldig mange sofavelgere. Og det er oftes de som ikke har vært tilstede og brukt stemmeretten sin som klager mest. Dette kjenner vi jo fra stortings-og kommunevalg. Det er mange hjemmesittere på valgdagen - og hvem skriker høyest og klager mest på offentlig styre og stell i dette landet? Det er nok flere enn meg som har lagt merke til at det er nettopp sofasliterene...


Møt opp! Stem blankt om ikke annet - gjør ihvertfall noe!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar