torsdag 25. juni 2009

Det er dejligt at være norsk i Danmark!

St. Hansbål med heks på Islands Brygge


Amager strand, st.Hansaften

Vi leide sykler, som seg hør og bør i Danmark, og sykla langt og lenger enn langt, før vi endelig kom fram til Amager strand. Det var nesten så vi begynte å lete etter syvende far i huset, evnt. Aleksander Ryback - han ser jo også ut som en Ivo Caprino figur. At vi i det hele tatt fant fram var jo et under, for vi visste ikke hvor det var - for det var langt på utsiden av kartet vårt... Men vi hang oss etter noen andre syklister som så ut som de var på vei til stranda, og det var ikke så dumt! Eller det var egentlig ganske dumt... For vi er jo som bønder fra "der ingen skulle tru at nokon kunne bu" når det gjaldt sykling i Kjøbenhavn. Andre som har syklet der skjønner hva jeg mener... Det er egne sykkelveier, med egne sykkellyskryss - og det var ikke så lett for en stakkar å forstå kjørereglene med en gang! Henrik, poden, ble nesten påsykla i et kryss - rett så skummelt! Det var litt skummelt for rumpa til mor også, for (tørr jeg innrømme det?) jeg har jo ikke sittet på en sykkel på tre år! Men du verden så mye av Kjøbenhavn vi fikk sett når vi syklet. Har jo vært i Kongens By mange ganger, men har da stort sett holdt oss til området i nærheten av Strøket. Denne gangen var vi innom Kristiania, og der luktet det skogbrann lang vei... Men det er jo en opplevelse det også!

Henrik i farta på Langeline




Lunsj på dansk - eller frokost som de kaller det. Så poden lurte på om de kalte middag for lunsj osv. Det kunne det fort bli tull av mente han! For ikke å snakke om morgenbrød til frokost - kunne bli litt ekkelt mente han...



3 kommentarer:

  1. Fin blogg :) Varm klem til deg.

    SvarSlett
  2. Høres ut som dere har hatt en fin og innholdsrik tur....med noen sprøe innslag som gir en prikk over i-en på tur :0) Morsom lesing:)

    SvarSlett
  3. MMM - deiligturdereharhatt! :) ogmedfareforå deleordpå feilstedså......
    HIHIHIHIHIHIHI
    :):):)

    SvarSlett